Vianočná granola

Recept na granolu sme tu už mali. Táto je veľmi podobná, je však trochu sviatočnejšia a voňavejšia. Do receptu som totiž pridala sušenú pomarančovú kôru, škoricu a vlašské orechy. Granolu môžete pekne naservírovať do zaváraninových pohárikov a obdarovať Vašich blízkych na Mikuláša či k Vianociam. K receptu som tentokrát pridala aj grafiku – ,,GRANOLA NÁLEPKU“, ktorú si môže stiahnuť, vytlačiť, vystrihnúť a prilepiť na Váš darček 🙂 tak nech sa Vám dobre tvorí! Tu je receptík + grafika :

Ingrediencie

  • 1 balenie ovsených vločiek (400g)
  • 60 ml javorového sirupu (alebo akéhokoľvek iného sladidla podľa chuti)
  • 60 ml repkového oleja
  • 1 PL škorice
  • 1 PL kakaa
  • štipka soli (zvýrazní chuť granoly)
  • 1 PL sušenej pomarančovej kôry
  • 2 PL pomarančovej š´ťavy
  • vlašské orechy a mandle

recept

Ovsené vločky zmiešame s javorovým sirupom, olejom, kakaom a škoricou, sušenou pomarančovou kôrou a pridáme štipku soli na zvýraznenie chuti. Polejeme asi 2 lyžicami čerstvej pomarančovej šťavy (normálne prekrojíte jeden pomaranč a trošku ním pokvapkáte zmes :-). Sušenú pomarančovú kôru kúpite v každom obchode v oddelení korenín alebo v časti, kde majú prísady na pečenie. 

Rovnomerne rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri 140 °C asi 40min. Každých 10 – 15 min premiešame.  Necháme vychladnúť, pridáme oriešky. Skladujeme v uzavretej nádobe.  Granola chutí najlepšie so skyrom, tvarohom alebo s jogurtom. Ak k tomu pridáte čerstvé ovocie, máte na stole dokonalé raňajky.