Špenátovo - hráškové cestoviny

Ingrediencie (cca 8 porcií):

200 g mrazený alebo čerstvý hrášok

450 g mrazený  špenát (napr. špenátové pyré)

1 menšia cibuľa

2 strúčiky cesnaku

3 polievkové lyžice oleja

parmezán

petržlenová vňať

soľ, čierne korenie

400 g cestoviny (napr. penne)


Postup:

Do hrnca nalejeme vodu na cestoviny. Kým sa nám voda a cestoviny
uvaria,  prichystáme si omáčku. Cibuľku
nakrájame nadrobno a spolu s hráškom podusíme na troške oleja. Pridáme
špenát a dusíme asi 10 minút. Keď nám hrášok zmäkne, rozmixujeme ho
ponorným mixérom. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, prípadne čierne korenie – podľa chuti. Hotovú špenátovo-hráškovú omáčku primiešame k uvareným cestovinám, ozdobíme
parmezánom a petržlenovou vňaťou.  Dobrú chuť 🙂