Ingrediencie (cca 8 porcií):
200 g mrazený alebo čerstvý hrášok
450 g mrazený špenát (napr. špenátové pyré)
1 menšia cibuľa
2 strúčiky cesnaku
3 polievkové lyžice oleja
parmezán
petržlenová vňať
soľ, čierne korenie
400 g cestoviny (napr. penne)
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu na cestoviny. Kým sa nám voda a cestoviny
uvaria, prichystáme si omáčku. Cibuľku
nakrájame nadrobno a spolu s hráškom podusíme na troške oleja. Pridáme
špenát a dusíme asi 10 minút. Keď nám hrášok zmäkne, rozmixujeme ho
ponorným mixérom. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, prípadne čierne korenie – podľa chuti. Hotovú špenátovo-hráškovú omáčku primiešame k uvareným cestovinám, ozdobíme
parmezánom a petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť 🙂