Ingrediencie:
- 2 ks kuracie/morčacie prsia
- 1 konzerva paradajok (alebo 5ks čerstvé)
- 1ks mozarella light
- 1 malá cuketa
- 1ks menšia cibuľa
- 3 strúčiky cesnak
- bylinky
- (tymián, bazalka, oregano)
- olej
- soľ
Postup:
Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a posolíme z oboch strán. Cesnak nakrájame na drobné kúsky. Na panvicu nalejeme trošku repkového oleja a krátko orestujeme cesnak. Pridáme nakrájané kuracie steaky a z oboch strán narýchlo opečieme – stačí minútku z každej strany.
Následne prsia poukladáme do zapekacej misy (alebo ich necháme v tej istej panvici, ak je to panvica určená aj na zapekanie v rúre). Na prsia vylejeme konzervu paradajok, alebo nakrájané čerstvé paradajky. Ak použijete čerstvé paradajky, môžete prsia trochu podliať vodou. V konzerve je inak dosť šťavy.
Cuketu a cibuľu nakrájame na kolieska a poukladáme rovnomerne na prsia. Znova trochu posolíme a pridáme bylinky (sušené alebo čerstvé) Nakoniec na vrch nastrúhame mozarellu a dáme zapiecť na 180 stupňov dozlatista – približne 20min. Než sa prsia upečú, môžete si pripraviť ryžu, kuskus alebo quinou, ako prílohu.