Kuracie prsia zaPečené so zeleninou

Ingrediencie:

  • 2 ks kuracie/morčacie prsia
  • 1 konzerva paradajok (alebo 5ks čerstvé)
  • 1ks mozarella light
  • 1 malá cuketa
  • 1ks menšia cibuľa
  • 3 strúčiky cesnak
  • bylinky
  • (tymián, bazalka, oregano)
  • olej
  • soľ

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na tenké plátky a posolíme z oboch strán. Cesnak nakrájame na drobné kúsky. Na panvicu nalejeme trošku repkového oleja a krátko orestujeme cesnak. Pridáme nakrájané kuracie steaky a z oboch strán narýchlo opečieme – stačí minútku z každej strany.

Následne prsia poukladáme do zapekacej misy (alebo ich necháme v tej istej panvici, ak je to panvica určená aj na zapekanie v rúre). Na prsia vylejeme konzervu paradajok, alebo nakrájané čerstvé paradajky. Ak použijete čerstvé paradajky, môžete prsia trochu podliať vodou. V konzerve je inak dosť šťavy.

Cuketu a cibuľu nakrájame na kolieska a poukladáme rovnomerne na prsia. Znova trochu posolíme a pridáme bylinky (sušené alebo čerstvé) Nakoniec na vrch nastrúhame mozarellu a dáme zapiecť na 180 stupňov dozlatista – približne 20min. Než sa prsia upečú, môžete si pripraviť ryžu, kuskus  alebo quinou, ako prílohu.